1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.edu.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Villanyszerelő

Aki nélkül megállna az élet

 Legyél villanyszerelő, mert a munkádra mindenhol szükség van!

Képzési helyszínek:

Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolája

Még felsorolni is nehéz, mennyi mindenhez kell értenie egy jó villanyszerelőnek, aki például fogyasztásmérő helyet alakít ki, elosztó berendezést, erősáramú- és épületinformatikai vezetékhálózatot, világítási berendezést és készüléket, villámhárítót szerel, elektromos készüléket javít, karbantart, és betanítja a kezelését. Sőt, ha kell, felmászik a villanyoszlopra, és ott is szerel, javít és mér. Jól látható, hogy villanyszerelőre az élet minden területén szükség van.

A képzésről:

A jelentkezők megtanulnak tervezni, költségeket számítani, majd a terveket szakszerűen és biztonságosan valóra váltani. A villanyszerelő nem riadhat vissza a szabadban és a magasban végzett munkától, hiszen ő telepíti az egyre népszerűbb napelemeket, és ő szereli fel a villámhárítót. A kézügyesség mellet fontos feltétel a pontos, szakszerű, a szabályokat betartó munkavégzés, hiszen a villanyszerelő veszélyes dolgot csinál, és nemcsak a saját, hanem mások életéért is felel.

Fő tantárgyak

Informatikai és műszaki alapok

Épületvillamossági szerelés

Villamos gépek és ipari elosztóberendezések szerelése

Képzés ideje: 3 év

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek:

Keresik a jól képzett villanyszerelőt, hiszen az élet szinte minden területén szükség van a munkájára. A pályakezdők nagyjából nettó 120.000 forintot visznek haza havonta, később pedig ez az összeg elérheti a 250.000 forintot. Elég tapasztalattal és rátermettséggel akár saját vállalkozásukat is beindíthatják, és ettől kezdve maguk irányíthatják a szakmai karrierjüket.