1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.edu.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Szakmák Éjszakája 2019-04-12

Szakmák éjszakája 2019

2019.04.12 Helyszín: 3600 ÓZD, Zrínyi út 1.(Tanműhely) 18:00 – 22:00

Programok

Megnyitó

Mi történik a hegesztő műhelyben? A hegesztő tanulók bemutatója.

A hegesztő tanulók bemutatják a különböző hegesztési eljárásokat. Az érdeklődő vendégek kipróbálhatják a virtuális hegesztést és a különböző hegesztési eljárásokat. Az ívhegesztés szó hallatán a mai napig csupán a bevontelektródás módszere gondolnak. Pedig az elnevezés egy gyűjtőfogalom. Az idelátogatók remélhetően tájékozottan fognak a helyszínről távozni.

Virtuális piactér a tanműhelyben – bemutatkoznak az eladók.

A taműhely területén kialakított virtuális piactéren mutatkoznak be az eladó szakma tanulói. Az idelátogatók gyakorolhatják a kulturált vevő-eladó szituációs játékot, mérhetnek, “kasszázhatnak,” csomagolhatnak. Nézz be a tanboltba,legyen álmod az eladó szakma, ma este kipróbálhatod magad, mérhetsz csomagolhatsz! Vár a virtuális tanbolt, mérlegés, a pénztár, a kereskedő mindig jól jár!

Díszítsünk tortát szép és ízletes marcipán figurák felhasználásával!

Az érdeklődő vendégek a cukrász tanulók segítségével készítenek különböző tortadíszeket marcipánból. Így az elkészített torta nem csak ízletes, hanem szemet gyönyörködtetően szép is lesz. Az elkészült remekműveket elhelyezhetik egy szakszerú díszetrítéssel ellátott asztalon. A pincér tanulók megmutatják a díszterítés fortélyait.

Alkoss építészet területen! – segítenek a kőműves tanulók, a szakoktatójuk vezetésével.

A kőműves képzés legalapvetőbb mozzanatait nézhetik meg, próbálhatják ki az ide látogatók. Lesz falazás, vakolás, burkolás. Ajtó és ablak beállítás. Aki idejön meggyőződhet a népi mondás igazáról: Egy kis homok egy kis mész a kűművesnek is kell az ész!

Takarékoskodjunk az árammal! – Látogatás a villamos kabinetben.

Napjainkban nemcsak üzemi szinten a háztartásokban is fontos szerepet kap az elektromos áram. Szinte nincs olyan – az emberi munkát megkönnyítő háztartási gép- amely ne kívánna villamos hálózati csatlakozást! Ezek a berendezések azonban nemkívánt mértékben növelhetik a kiadásainkat! Hogyan lehet azonban mégis velük takarékoskosni? Van-e az emberi szervezetre gyakorolt hatásaik között olyan amely kedvezően hat(hat) ránk, és van-e veszélyt rejtő hatása? Remélhetően a látogatók “csak” információkkal felvillanyozva távoznak!

Szendvicsbár – látványos és finom szendvicsek készítése.

A szakács tanulók abban segítenek az érdeklődő vendégeknek, hogy hogyan tudnak otthon is látványos és ízletes szendvicseket készíteni a család illetve vendégek számára is.

Fából vaskarika? A gépészet szakmacsoport bemutatkozása.

Forgácsoló megmunkálások közben szerezhet információt a látogató arról, hogy különböző anyagok hogyan is viselkednek alakításuk közben. Hogyan könnyebb anyagot alakítani: hidegen, vagy melegen? Kézzel vagy géppel? Hagyományos vagy programvezérelt berendezések alkotják a jelen és jövő technológíáját? Minderről maguk győződhetnek meg az idelátogatók!

ÚJ KÉPZÉS, a ZF Hungária Kft. bemutatója. Remélhetően jövőbeli partnerünk, aki megyénkben iskolánkkal képzeli el az újonnan bevezetendő mechatronikus karbantartó tanulók képzését.

A vállalat 1996. január 1-től működik Egerben. A lokáció kiválasztásakor a fő cél az volt, hogy egy versenyképes, alacsony költségszintű telephelyet találjanak a sebességváltók gyártásához, szakképzett munkaerővel.Teherautókba, autóbuszokba és kis haszongépjárművekbe gyártott manuális és automatizált sebességváltóikat a nemzetközi piacon értékesítik Az alkatrészgyártást sziget-rendszerben, modern félautomata megmunkáló központokkal végezik. Többek között e gépek működését biztosítja a végzett szakember.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Ózdi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének standja

Mondhatni évtizedek óta jó kapcsolatot ápolnak iskolánkkal. Gyakran látogatnak el hozzánk tájékoztatni tanulóinkat a piaci munkaerő kívánalom helyzetéről. Éves szinten több tanfolyam megszervezését, koordinálását segítik. Minden év őszén az iskolai nyílt napjainkra a pályaválasztók döntéseit elősegítik azzal, hogy szervezett formában ideszállítják őket.

Bemuatatkozik az Ózdi Ökölvívó Egyesület – Molnár Márk edző és tanítványai

Az ózdi Ökölvívó Egyesület igen népszerűvárosunk fiataljai körében, hiszen képzett edző segítségével tanulhatják meg tanítványai a harcművészetet és az önvédelmet. Az edző és tanítványai a vendégeknek egy kis bemutatót tartanak, melynek a végén az önként jelentkezők is próbára tehetik erejüket.

ÓMI Zenés Színház bemutatója.