1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.sulinet.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Eladó

 Lépj át a pult másik oldalára!

Az udvarias és felkészült eladót a vevői is szeretik

Képzési helyszínek:

Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolája

Most bárki kipróbálhatja, milyen az, amikor munkaköri „kötelesség” az udvarias viselkedés és a mosolygás! És hogy mi a jó eladó jutalma? Ha elégedetten távozik a vásárló, akkor biztos lehet abban, hogy megfelelően végezte a munkáját, és az üzletvezető is megdicséri.

A képzésről:

Az eladó kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat, az áru raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre való előkészítésével, kihelyezésével, eladásával foglalkozik, és közreműködik az árubeszerzésben. Aki eladó akar lenni, annak előbb sok mindent meg kell tanulnia: például hogyan végzi jól és gyorsan a munkáját a pénztáros, vagy mire kell ügyelni a polcok feltöltésekor. A sok gyakorlat mellett bőséges elméleti tananyag vár a jelentkezőkre, akik az alapismeretek mellett érteni fognak a vásárlás és az eladás pszichológiájához, és persze, idegen nyelveken is meg tudnak majd szólalni. Az alapképesítés mellett a frissen végzett eladónak lehetősége van arra, hogy boltvezetővé képezze át magát.

Fő tantárgyak:

Kereskedelmi ismeretek

Eladástan

A ruházati cikkek és a vegyes iparcikkek forgalmazása

Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása

A műszaki cikkek forgalmazása

Képzés ideje: 3 év

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek:

Népszerű szakmáról van szó, bár azt mondják, hogy a jó eladó olyan ritka, mint a fehér holló. Nagy a kereslet a jól képzett szakember iránt, és ezért nem meglepő, hogy egy pályakezdő jövedelme nettó 120.000 forint körül lehet, míg a néhány éves szakmai gyakorlattal rendelkező eladó már havi 280.000 forintot is megkereshet.