1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.edu.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Együtt működés előkészítése a Wellis-szel

2021. november 8-án a Wellis Magyarország Zrt. két képviselője (köztük HR vezetője) látogatott az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolába, ahol az intézmény vezetőivel találkoztak a múlt héten megrendezett sikeres nyílt napot követően. Habár a cég dabasi székhelyén nem folyik duális képzés, a közös tervünk alapján négy szakképesítésben is tervezzük a közös együttműködést ezen a téren.

Dr. Alabán Péter felvázolta azt az életpálya-modellt, amely alapján mind a tanuló, mind a szülő láthatja perspektivikusan a diák fejlődését a kezdetektől, illetve a szakirányú gyakorlati oktatás, majd egy szakképesítéssel helyben betölthető munkakör tekintetében.

A cég vállalta általános iskolákban is a szakmák népszerűsítését, s közös hirdetés is megjelenik majd Wellis csoportot/osztályt tervezve.

Érintett ágazatok, illetve szakmák a 2022/2023. tanévben:

  • Gépészet/Gépgyártástechnológiai technikus,
  • Gépi és CNC forgácsoló;
  • Elektronika és elektrotechnika/Villanyszerelő;
  • Fa- és bútoripar/Asztalos.

Az iskola vezetői a következő héten, a végzős, ipari szakmát tanulók egy későbbi időpontban kaptak meghívást üzemlátogatásra a Wellis ózdi gyárába, amely folyamatosan bővül és fejlődik. 

Iskolánk bízik a sikeres együttműködés megtervezésében, a vállalt, jövőre beiskolázandó, később szakmai munkaszerződéssel bíró tanulók közös szakmai oktatásának kialakításában. Diákjaink várhatóan az ágazati alapoktatást és a sikeres ágazati alapvizsgát követően, a 9. évfolyam végétől kezdődő szakirányú gyakorlati képzést már üzemi körülmények között tölthetik választott szakmájukban, amelyben később – a nyújtott teljesítménytől függően – az üzemben dolgozhatnak jó kereseti lehetőséggel.

A Wellis a jelzett tanulmányi időszak alatt szakmai munkaszerződésben rögzített munkabér jellegű juttatást nyújt, melynek összege kiemelkedő teljesítménnyel tovább növelhető!