1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.edu.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Cukrász

Édes élet – profi színvonalon

Nemcsak finom, szép is, amit a cukrász csinál

Képzési helyszínek:

Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolája

Szeretsz sütni, krémeket keverni, vagy éppen fagyit készíteni? Akkor tedd ezt profi módon, és jelentkezz cukrásznak! A jó szakember olyan termékeket készít, amelyekért a nyálát csorgató vevő akár kilométereket is képes utazni. A modern cukrász feladata az, hogy a korszerű táplálkozáshoz mind jobban igazodó egészséges süteményeket készítésen. Művészről van szó, hiszen a sütik nemcsak finomak, hanem szemet gyönyörködtetők is.

A képzésről:

Aki cukrásznak jelentkezik, készüljön fel arra, hogy élete végéig tanulni fog, mivel a szakma gyors fejlődésnek indult, hódítanak a cukor nélküli, egészséges cukrászati termékek. Az iskola természetesen felkészít az alapokra, így megtanítja például azt, amit tudni kell az alapanyagokról, azok felhasználásáról, és a termékek elkészítéséről. Természetesen vendéglátó gazdálkodási ismeretek és szakmai idegen nyelv is van az órarendben.

Fő tantárgyak:

Vendéglátó gazdálkodás

Általános élelmiszerismeret

Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

Cukrász szakmai ismeretek

Képzés ideje: 3 év

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek:

Ma már a cukrász is majdnem annyira keresett szakma, mint a szakács vagy a pincér. A frissen végzett szakember havonta 120.000 forintot vihet haza, ha pedig már van néhány éves szakmai tapasztalata, akkor ez az összeg elérheti a 240.000 forintot. A fiatal, és némi rutinnal már rendelkező cukrásznak érdemes elgondolkodnia az önálló vállalkozás elindításán.