1. phone48/473 211
  2. emailtitkarsag@gaboraron-ozd.edu.hu
  3. geo3600 Ózd, Bolyki főút 2.
  4. facebook

Asztalos

A fa illata, az alkotás öröme

Az asztalos munkája mindenhol körülvesz minket

Képzési helyszínek: Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolája

A megmunkált fa a bölcsőtől a koporsóig elkísér bennünket, éppen ezért ősi mesterségről van szó. Az évezredek alatt szinte művészetté fejlődött a szakma, amely egyesíti a több száz éves tapasztalatot a modern technológiai vívmányokkal. Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkákat végez.

A képzésről:

Az asztalos tanulók fontos ismereteket szereznek az alapanyagról, megtanulják szakszerűen és balesetmentesen használni a gépeket, és kitanulják a felületkezelési technikákat. A későbbi karrierépítési célok segítésére munkajogi és vállalkozási ismeretekkel is gazdagodnak. Megtanulják, hogyan kell beszerezni a termék előállításához szükséges eszközöket és anyagokat, és megismerkednek az adminisztrációs feladatokkal is.

Fő tantárgyak:

Faipari szakmai és gépismeret

Asztalosipari szerelési ismeretek

Asztalosipari termékek gyártása

Gépkezelési ismeretek

Képzés ideje: 3 év

Elhelyezkedési és kereseti lehetőségek:

Az asztalos tanulók pályakezdőként nettó 120.000 Ft-ra számíthatnak, később pedig, mondjuk egy asztalosipari cég alkalmazottjaként átlagosan 240.000 Ft-ot kereshetnek, de elég tapasztalattal és rátermettséggel akár saját vállalkozásukat is beindíthatják, amikor már a határ a csillagos ég.